MULTI-TECH III

Åk längre, säkrare och skönare
Mångsidiga MULTI-TECH III för 9–25 kg gör det möjligt för ditt barn att åka bakåtvänt längre, men kan också monteras framåtvänd från 18 kg*. Tack vare det justerbara nackstödet och selen samt den flexibla bredden kan bilbarnstolen växa med ditt barn. Med installationsindikatorer och optimalt sidokrockskydd kan du som förälder känna dig helt trygg med MULTI-TECH III.

FÄRG STORM GREY

Passar (barnets storlek/vikt)


Baby SMÄBARN Barn

GRUPP 1/2

9 kg - 25 kg

9 månader - 6 år

KVALITETSSTANDARDER


  • Made in Britain

PRODUKTFUNKTIONER

Optimalt skydd, maximal flexibilitet

MULTI-TECH III kombinerar flexibilitet med säkerhet, och ger ditt barn maximalt skydd som varar länge. Bilbarnstolen är lämplig för barn mellan 9–25 kg (cirka 9 månader till 6 års ålder) och används för bakåtvänt åkande vilket ger ditt barn ett bättre skydd vid en eventuell frontalkrock. Detta eftersom nacke och hals inte utsätts för lika stor påfrestning och risken för skador minskar när barnet åker bakåtvänt. Då barnet är redo för att åka framåtvänt går det att vända bilbarnstolen * .
* Britax stöder NTF:s (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) rekommendation att barn ska åka bakåtvänt så länge som möjligt och helst upp till 4–5 års ålder/25 kg. Vi rekommenderar inte att barnet åker framåtvänt förrän allra tidigast då det uppnått en vikt av 18 kg.

HIGHLIGHT MULTI TECH III 1 1180x830px 72dpi

Överlägset sidokrocksskydd

Vår MULTI-TECH III har blivit ännu säkrare. Bilbarnstolen innehåller numera SICT som ger ett överlägset sidokrocksskydd. Tillsammans med de djupa, mjukt vadderade sidovingarna ger SICT ditt barn ett komplett skydd från höft till huvud vid en eventuell sidokrock. På så sätt blir åkturen lika säker som bekväm för ditt barn, och du kan koppla av och njuta av bilturen.

HIGHLIGHT MULTI TECH III 2 1180x830px 72dpi

INSTALLATION

MONTERINGSALTERNATIV


belted vehicle list 20x20 new aw

Bältad med fotstöd och underförankringsband (Bakåtvänt)

Britax ger dig ökad flexibilitet eftersom du även kan fästa bilbarnstolen med bilens eget integrerade trepunktsbälte. Funktionen är extra praktisk när du vill flytta bilbarnstolen mellan olika bilar, och alla kanske inte har ISOFIX. Bältesguiden på bilbarnstolen visar hur du gör installationen på ett korrekt sätt.

MULTI-TECH III specifika krav – komplettera installationen med ett stödben och ett underförankringsband för att garantera optimal stabilitet.

Titta i vår fordonslista på produktsidan för att se om bilbarnstolen är kompatibel med din bil.

belted 20x20 new aw

Bältad (Framåtvänd)

Britax ger dig ökad flexibilitet eftersom du även kan fästa bilbarnstolen med bilens eget integrerade trepunktsbälte. Funktionen är extra praktisk när du vill flytta bilbarnstolen mellan olika bilar, och alla kanske inte har ISOFIX. Bältesguiden på bilbarnstolen visar hur du gör installationen på ett korrekt sätt.

Granska bilens instruktionsbok för att hitta lämpliga placeringar, och be din lokala återförsäljare att utföra en provinstallation i din bil innan du köper bilbarnstolen. (Be att installationen utförs av personal som utbildats av Britax.)

FÄRDRIKTNING


Bakåtvänd montering

9 kg - 25 kg

Framåtvänd montering

9 kg - 25 kg


PRODUKTBESKRIVNING

Överlägsen Side Impact Cushion Teknologi (SICT)
Features SICT BABY SAFE i SIZE 1180x830px 72dpi

Vår förbättrade SICT ger överlägset skydd vid en sidokollision. Den minskar rörelsen och absorberar krockkraften samt leder bort den från ditt barn. För att bäst dra nytta av skyddet ställer du in och justerar SICT på den sidan av babyskyddet som är närmast en bildörr.

Åk bakåtvänt längre
FEATURE Extended RWF DUALFIX 1180x830px 72dpi

Bakåtvända bilbarnstolar ger det bästa skyddet vid en frontalkrock som är den vanligaste typen av trafikolyckor. I en bakåtvänd bilbarnstol riktas krockkraften vid en frontalkrock mot stolens baksida, och övrig energi fördelas jämnt över barnets huvud, nacke och överkropp. I en framåtvänd bilbarnstol fördelas å andra sidan krockkraften ojämnt över hela bilbarnstolen och förankringssystemet, vilket kan leda till att barnet utsätts för större krockkrafter vid kollision. Vi på Britax rekommenderar därför att alla barn ska sitta bakåtvänt i bilen så länge som möjligt, helst upp till 4–5-års ålder.

Djupa sidokrocksskydd
05 FEATURE SideWings TRIFIX i SIZE 1180x830px 72dpi

Våra djupa, mjukt vadderade sidokrocksskydd fungerar som en skyddande barriär mot den kraft som kan uppstå vid en sidokollision. På så sätt minskar skaderisken ytterligare.

Performance-axelvaddering
Feature04 Performance Chest PadsEVOLVA 1 2 3 SL SICT 1180x830px 72dpi

Vår performance-axelvaddering gör resan bekvämare för ditt barn, samtidigt som den minskar rörelsen framåt och skyddar barnets ömtåliga nacke vid en eventuell krock. Vadderingen ser också till att krafterna vid en frontalkrock sprids mer jämnt över barnets axlar och bröst.

Fempunktssele
Features 5 point harness BABY SAFE i SIZE 1180x830px 72dpi

Fempunktsselen innebär maximal säkerhet för ditt barn. Selen ser till att barnet färdas tryggt i bilbarnsstolens skyddande skal under hela resan. Skulle ni krocka fördelas krafterna på fem olika punkter: två vid axlarna, två vid höfterna och en där selen spänns fast mellan benen. På så sätt skyddas ditt barn från krockkrafter från alla håll.

Justerbart huvudstöd och sele
Features Adjustable headrest harness BABY SAFE i SIZE 1180x830px 72dpi

Vårt vadderade huvudstöd och fempunktssele är enkla att justera med bara en hand så de passar ditt barns längd. Kontrollera att huvudstödet är i rätt position – precis ovanför barnets axlar – innan du spänner fast selen.

Justerbar bredd på ryggstödet
FEATURE Adjustable width position EVOLVA 1 2 3 PLUS 1180x830px 72dpi

När ditt barn växer, växer även bilbarnstolen med barnet, inte bara i höjd utan även i bredd. För att ditt barn skall åka både bekvämt och säkert, kan bredden på bilbarnstolen snabbt och enkelt justeras för att passa barnet perfekt.

Avtagbart extraöverdrag
Features Quick remove cover BABY SAFE i SIZE 1180x830px 72dpi

En bilbarnstol ska tåla mycket. Drycker kan spillas ut och små barn kan lätt bli åksjuka. Därför har vi tagit fram ett extraöverdrag som tål maskintvätt och dessutom är riktigt enkelt att sätta på och ta av – du behöver inte ens knäppa upp selen för att avlägsna skyddet.

SPECIFIKATIONER

Montagu Montagu

VIKT & DIMENSIONER


H x B x D
62 – 72 x 45 x 48 cm

Vikt
10.5 kg

Godkännande


GRUPP 1/2

PASSAR
PRODUKTEN I
DIN BIL?

FIT FINDER®

PASSAR PRODUKTEN I DIN BIL?
Alla bilbarnstolar passar inte i alla bilar. För att säkerställa att du väljer rätt bilbarnstol, välj din bil för att se om MULTI-TECH III passar.

Servicecenter