KOMMER SNART

SWINGFIX i-SIZE

Upptäck bilbarnstolen med en extra twist
SWINGFIX i-SIZE är vår mest flexibla bilbarnstol och kan användas upp till 4 års ålder (105 cm). Bilbarnstolen, som godkänts i det krävande svenska PLUS-testet, erbjuder bästa komfort för såväl barn som föräldrar. SWINGFIX i-SIZE kan vridas 90 grader, vilket gör det riktigt enkelt att lyfta in och ta ur ditt barn – du bara vrider stolen mot bildörren. SWINGFIX i-SIZE förenar säkerhet och modern design – allt för att göra resandet enkelt och tryggt för dig och ditt barn.

FÄRG STORM GREY

Passar (barnets storlek/vikt)


Baby SMÄBARN Barn

i-Size (ECE R129)

40 cm - 105 cm

Nyfödd - 18 kg

Nyfödd - 4 år

KVALITETSSTANDARDER


  • Made in Germany

PRODUKTFUNKTIONER

Med SWINGFIX i-SIZE sitter ditt barn bekvämt under hela resan

Ditt barn växer cirka 52 cm under de fyra första åren. Under denna tid hinner hen växa ur hela åtta klädstorlekar, men SWINGFIX i-SIZE erbjuder skön sittkomfort ända upp till fyraårs ålder. Bilbarnstolen har flera olika lutningslägen, utökat benutrymme för de lite större barnen och kan dessutom fällas till en bekväm och ergonomisk sittposition för de allra minsta. Med andra ord: ultimat komfort under de första fyra åren av ditt barns liv.

HIGHLIGHT DUALFIX i SIZE 1 1180x830px 72dpi

Betryggande säkerhet – varje dag

Ditt barns trygghet är vår högsta prioritet och därför kompromissar vi aldrig när det gäller säkerhet. Våra interna säkerhetsstandarder är strängare än de lagen kräver. SWINGFIX i-SIZE är utrustad med flera innovativa säkerhetsfunktioner, till exempel det överlägsna sidokrockskyddet SICT inside som innebär att ett specialtillverkat stålelement infogas i bilbarnstolen. På så sätt får ditt barn ett optimalt skydd vid en eventuell olycka, oavsett om din bil blir påkörd framifrån, bakifrån eller från sidan. Detta har bl a bevisats i det svenska PLUS-testet – ett av de mest krävande testen för bilbarnstolar.

HIGHLIGHT DUALFIX i SIZE 2 1180x830px 72dpi

Tysk kvalitet

För oss är det en självklarhet att produktutveckling och produktion bör ligga så nära varandra som möjligt. SWINGFIX i-SIZE har utvecklats, designats och tillverkats i Tyskland, och innan bilbarnstolen godkändes genomgick den flera grundliga tester i vårt egna, moderna krocktestcenter. Därför kan vi garantera alla våra kunder högsta möjliga kvalitet – inte bara vad gäller själva stolens säkerhet, utan också för klädsel och andra textilier som alla tillverkas i Europa. Allt för att våra barn ska färdas tryggt i trafiken.

HIGHLIGHT DUALFIX i SIZE 3 1180x830px 72dpi

INSTALLATION

MONTERINGSALTERNATIV


i Size Logo

i-Size

Alla bilar är olika, vilket gör det svårt att montera en bilbarnstol så den sitter 100% säkert. Därför har Britax varit med och utvecklat ISOFIX, ett standardsystem med förinstallerade fästen som finns i alla moderna bilar. ISOFIX-systemet gör det enkelt att fästa bilbarnstolen korrekt och minimerar risken för felmontering. Det betyder både säkrare och enklare resor – inte minst varje gång du ska flytta bilbarnstolen från en bil till en annan.

SWINGFIX i-SIZE specifika krav – komplettera installationen med ett stödben för att garantera optimal stabilitet.

Våra i-Size-bilbarnstolar kan placeras på alla platser i bilen som är godkända för i-Size. Titta i bilens instruktionsbok för att hitta i-Size-godkända placeringar.

NEW ISOFIX GROUP 0 1 Vehicle List 20x20 NEW AW

ISOFIX med stödben

Alla bilar är olika, vilket gör det svårt att montera en bilbarnstol så den sitter 100% säkert. Därför har Britax varit med och utvecklat ISOFIX, ett standardsystem med förinstallerade fästen som finns i alla moderna bilar. ISOFIX-systemet gör det enkelt att fästa bilbarnstolen korrekt och minimerar risken för felmontering. Det betyder både säkrare och enklare resor – inte minst varje gång du ska flytta bilbarnstolen från en bil till en annan.

SWINGFIX i-SIZE specifika krav – komplettera installationen med ett stödben för att garantera optimal stabilitet.

Titta i vår fordonslista på produktsidan för att se om bilbarnstolen är kompatibel med din bil.

FÄRDRIKTNING


Bakåtvänd montering

40 cm - 105 cm


PRODUKTBESKRIVNING

90 graders rotation
FEATURE DUALFIX i SIZE 01 360 degree rotation 1180x830px 72dpi

Med bilbarnstolens 90 graders rotation är det lätt att lyfta in och ta ut barnet ur bilen. Vrid stolen mot dig, spänn fast ditt barn, vrid sedan tillbaka stolen och klicka fast den i rätt läge. Enkelt och smidigt.

Justerbar rotationsbåge
FEATURE DUALFIX i SIZE 03 Adjustable rebound bar 1180x830px 72dpi

Rotationsbågen hjälper inte bara till att förhindra att bilbarnstolen tippar vid en olycka, utan den kan också justeras upp till hela 8 grader. Detta gör att du enkelt kan justera rotationsbågen mot bilsätets ryggstöd och därmed utöka barnets benutrymme.

Överlägset sidokrocksskydd
FEATURE DUALFIX i SIZE 04 SICT Inside 1180x830px 72dpi

Det integrerade SICT inside ger ditt barn ett överlägset skydd vid en eventuell sidokrock. SICT inside absoberar krockkraften och skyddar ditt barn från yttre påverkan. Du behöver inte justera eller anpassa någonting – SICT inside är redan installerat och aktiveras automatiskt vid behov.

Åk bakåtvänt längre
FEATURE DUALFIX i SIZE 05 Extended rearward facing 1180x830px 72dpi

Bakåtvända bilbarnstolar ger det bästa skyddet vid en frontalkrock som är den vanligaste typen av trafikolyckor. I en bakåtvänd bilbarnstol riktas krockkraften vid en frontalkrock mot stolens baksida, och övrig energi fördelas jämnt över barnets huvud, nacke och överkropp. I en framåtvänd bilbarnstol fördelas å andra sidan krockkraften ojämnt över hela bilbarnstolen och förankringssystemet, vilket kan leda till att barnet utsätts för större krockkrafter vid kollision. Vi på Britax rekommenderar därför att alla barn ska sitta bakåtvänt i bilen så länge som möjligt, helst upp till 4–5-års ålder.

Djupa sidokrocksskydd
FEATURE DUALFIX i SIZE 06 Protective Side Wings 1180x830px 72dpi

Våra djupa, mjukt vadderade sidokrocksskydd fungerar som en skyddande barriär mot den kraft som kan uppstå vid en sidokollision. På så sätt minskar skaderisken ytterligare.

V-format nackstöd
FEATURE DUALFIX i SIZE 07 V shaped headrest 1180x830px 72dpi

Vårt V-formade nackstöd är speciellt utformat för att kontrollera ditt barns huvudrörelser. Stödet garanterar optimalt skydd vid en eventuell sidokrock, samtidigt som det ger maximal komfort. Du justerar enkelt både nackstöd och sele från stolens framsida så de passar perfekt till ditt barns längd.

Skyddande bröstdynor i mjuk neopren
FEATURE DUALFIX i SIZE 08 Neoprene Chest Pads 1180x830px 72dpi

Våra nya, mjuka bröstdynor i neopren sitter skönt mot ditt barns bröstkorg. De hjälper till att minska barnets rörelser i händelse av en krock och gör fempunktsselen ännu bekvämare. Dessutom är de enkla att ta av utan att det påverkar selen – smidigt när det är dags för tvätt!

Fempunktssele
FEATURE DUALFIX i SIZE 09 5 point harness 1180x830px 72dpi

Fempunktsselen innebär maximal säkerhet för ditt barn. Selen ser till att barnet färdas tryggt i bilbarnsstolens skyddande skal under hela resan. Skulle ni krocka fördelas krafterna på fem olika punkter: två vid axlarna, två vid höfterna och en där selen spänns fast mellan benen. På så sätt skyddas ditt barn från krockkrafter från alla håll.

SPECIFIKATIONER

Montagu Montagu

VIKT & DIMENSIONER


H x B x D
48 x 44 x 74 cm

Vikt
15 kg

Godkännande


i-Size (ECE R129)

NEDLADDNINGAR


PASSAR
PRODUKTEN I
DIN BIL?

FIT FINDER®

PASSAR PRODUKTEN I DIN BIL?
Alla bilbarnstolar passar inte i alla bilar. För att säkerställa att du väljer rätt bilbarnstol, välj din bil för att se om SWINGFIX i-SIZE passar.

Servicecenter