BRITAX KÖPER BRIO BARNVAGNAR OCH BILBARNSTOLAR

Chertsey, Storbritannien, 8 maj, 2013 - BRITAX är en av världens ledande tillverkare och leverantör av bilbarnstolar och barnvagnar. Företaget meddelar idag att det har ingått ett avtal med BRIO Holding AB, Sverige, om att ta över den svenska och internationella verksamheten av BRIO barnvagnar och bilbarnstolar. Den produktportfölj som ska övertas är de framgångsrika och förstklassiga barnvagnsplattformarna BRIO GO, BRIO HAPPY och BRIO SMILE samt ytterligare modeller av barnvagnar och bilbarnstolar som idag marknadsförs under namnen BRIO®, Simo och Carena.

BRITAX har de senaste åren utvecklat en stark närvaro på den internationella marknaden för barnvagnar - dels genom lanseringen av B-serien för barnvagnar (B-AGILE, B-DUAL, B-SMART och B-MOBILE), men också genom köpet av BOB® år 2011. Med köpet av BOB® kan även högklassiga cykelsläp under detta märke erbjudas. Nyligen lanserades också den nya barnvagnsmodellen affinity.

"BRITAX är i Norden allmänt erkänd som tillverkare av högkvalitativa bilbarnstolar. Med detta uppköp kommer vi att vara i position att fortsätta utöka vårt sortiment av barnvagnar och kunna erbjuda föräldrar i den här regionen ett ännu mer mångsidigt utbud av produkter", sade Ian Watson, Managing Director Europe på BRITAX, och betonar att "BRIO som ett högkvalitativt och förtroendeingivande märke är en naturlig del och uppköpet ligger därför helt i linje med vår globala tillväxtstrategi."

 

 

Ian Watson
Ian Watson, Managing Director Europe på BRITAX

Heikki Takanen
BRIO:s ordförande Heikki Takanen

BRIO:s ordförande Heikki Takanen är också nöjd med affären. "Vi är övertygade om att BRITAX är rätt köpare för BRIO barnprodukter", sade han, "och vi ser fram emot att följa BRITAX när de utökar försäljningen i regioner där BRIO inte har varit aktivt tidigare."

 

 

 

 

Affären måste godkännas av berörda myndigheter.


Mediakontakter EU:

Nina Schröer
BRITAX RÖMER Kindersicherheit GmbH
+49 (731) 93 45 255
nina.schroeer@britax.com


Om BRITAX Group Limited

BRITAX utformar, tillverkar och marknadsför produktserier med bilbarnstolar, barnvagnar, babyskydd och tillbehör för Europa, Asien och USA. Från grundandet 1966 har företaget vuxit till att bli ett av världens mest respekterade märken för säkerhetsprodukter för barn. BRITAX är känt för sin genomtänkta ingenjörskonst med högsta kvalitet och intuitiv design.

Som en av världens största tillverkare av bilbarnstolar har företaget ett brett utbud av olika bilbarnstolar och barnvagnar som alla ligger långt över de ställda säkerhetskraven.

BRITAX barnvagnsserie utvecklas ständigt för att uppfylla de behov som finns i moderna familjer. Serien erbjuder mångsidighet, styrka även för flera barn, lätt vikt för att underlätta vid resor samt god styrförmåga. Produkterna har genomtänkta detaljer som har tagits fram utifrån föräldrarnas interaktion med barnet. Det gör att föräldrar kan vara förvissade om att deras barn är säkra och har det bekvämt i BRITAX barnvagnar.

BRITAX är även ledande i Europa på tillverkning av högkvalitativa cykelstolar och förbereder nu en global lansering.

BRITAX huvudkontor är i Storbritannien. Dessutom har man anläggningar i Storbritannien, Tyskland, Australien och USA.

Besök www.britax.com för mer information om BRITAX..

BRITAX är ett investeringsbolag till Nordic Capital Fund VII. Besök www.nordiccapital.com för mer information.


Om BRIO

BRIO är ett multinationellt företag som är känt för sina lekfulla och utvecklande träleksaker. BRIOs produkter kännetecknas av hög kvalitet, lekvärde, hantverksskicklighet och tidlös design. Företaget grundades i Sverige 1884. I BRIO-koncernen ingår även spelföretaget Alga och Scanditoy, en av Skandinaviens ledande leksaksdistributörer.
För mer information, besök www.brio.net