BRITAX LANSERAR NYA KOLLEKTIONEN ”INSPIRED BY NATURE”

Ny färgpalett på bilbarnstolar och barnvagnar gör familjens resor ännu mer stylish!

 

Malmö, 22 mars 2016 – En barnvagnspromenad till lekplatsen en vacker höstdag, en cykelutflykt i det gröna eller en biltur till skidbacken på påsklovet kan vara äventyr nog för familjer i vardagen. Oavsett sommar, vinter, höst eller vår är naturen en härlig och ofta färgsprakande plats att vistas i för hela familjen. Därför är det just våra vackra omgivningar som Britax Childcare inspirerats av i sin nya färgkollektion ”Inspired by Nature”. Kollektionen väcker associationer till grönblåa hav, strålande solsken, röda höstlöv, ljusa sandstränder och sensommarens rosa rosor med nya färger som Lagoon Green, Sunshine Yellow, Flame Red, Sand Beige och Rose Pink.

Kollektionen består av tolv starka, livliga färger och mjuka, diskreta nyanser som alla representerar olika inslag i naturen. Även rådande trender inom bilbranschen har integrerats i designprocessen för att färgerna ska passa interiören i kommande bilmodeller. Färgerna Cosmos Black, Ocean Blue, Flame Red, Mineral Purple, Sand Beige, Steel Grey och Wood Brown finns på såväl bilbarnstolar som barnvagnar för föräldrar som vill matcha sina baby- och barnprodukter på ett snyggt och elegant sätt. Den iögonfallande grönblå färgen Lagoon Green finns på flera barnvagnsmodeller och drar garanterat uppmärksamhet till den modemedvetna innerstadsföräldern under promenaden. De klara och glada Sunshine Yellow och Rose Pink ger en härlig färgklick åt en annars grå vinterdag på landet, medan de mjukare Steel Grey och Sand Beige passar den som föredrar en mer sober färg på vagnen eller bilbarnstolen

 

    

 

Flame Red | MAX-WAY // Ocean Blue | KIDFIX II XP SICT // Mineral Purple | DUALFIX // Cosmos Black | MAX-WAY

 

  

Lagoon Green | BRITAX SMILE 2 // Sunshine Yellow | B-MOTION 4 PLUS // Wood Brown | BRITAX AFFINITY 2 // Rose Pink | B-AGILE 4 PLUS

 

    

 

Steel Grey | B-READY //  Beige Melange | BRITAX GO NEXT

 

 

Två toner, två tyger
Britax Römers nya bilbarnstolskollektion kännetecknas av en "ton-i-ton"-design. Två basmaterial i två nyanser av samma färg ger liv åt stolen och markerar samtidigt de ombonade komfortdelarna. Till sätet, axel- och nackstödet samt till SecureGuard-spännet används ett mjukt tyg för att barnet ska kunna sitta skönt och bekvämt, medan själva överdragstyget är slitstarkt och tåligt för att fungera för alla typer av äventyr, året runt.

Marble Collection
Två nya textilier med inspiration från den populära marmortrenden, Black Marble och Green Marble, utmärks av vackert vävda melangetyger och distinkta dekorband. De finns tillgängliga på utvalda bilbarnstolsmodeller.

 

 

Black Marble | BABY-SAFE PLUS SHR II // Green Marble | KIDFIX II XP SICT

 

 

Cykelsitsar
Även textilen på Britax Römers ikoniska cykelsitsar har fått en makeover med tre nya färger: Turquoise/Purple, Black/Grey och Red/Blue. Textilen är vändbar med en färg på varje sida, vilket innebär att användaren kan variera färg på sitsen.

 

  

 

Turquoise / Purple | JOCKEY COMFORT //  Black / Grey | JOCKEY RELAX //  Red / Blue | JOCKEY COMFORT

 

Tillverkad med omsorg
Ju renare tyger, desto bättre tyger. Vår mest värdefulla last, våra barn, har känslig hud och ett immunförsvar som är under utveckling. Därför anser Britax att det bästa skyddet för barn i bil är kvalitetsprodukter som är tillverkade med omsorg. Under förra året fick alla Britax Römers bilbarnstolar som testades av tyska konsumentorganisationen Stiftung Warentest betyget Very Good vad gäller kemikalier. Britax arbetar dessutom med oberoende institutioner för att kontinuerligt testa och bevaka kemikalienivån i sina produkter. 

– Dagens föräldrar vill ha mer än säkra och funktionella produkter till sina barn. De vill ha smidiga, högkvalitativa bilbarnstolar och barnvagnar som är snygga och smarta sett till både teknik och design. Med vår nya kollektion ”Inspired by Nature” kan föräldrar nu matcha sitt babyskydd med sin barnvagn och bilbarnstol och välja bland flera trendiga färger, utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller säkerhet, säger Moritz Walther, marknadsdirektör på Britax Europa.