Att göra skillnad

page-header-safety-difference v2.1

Ibland när man ska göra det rätta måste man ta svåra beslut. Ibland innebär det att man måste följa en annan väg och säga till när vi ser saker som inte är tillräckligt bra. Det är inte lätt, men så är det ofta med viktiga saker.

page lifestyle girlbubble

För säkrare resor för äldre barn

Vi anser att barn, oavsett om de är nio månader eller nio år gamla, förtjänar det bästa skyddet som finns. Vi anser också att vanliga bälteskuddar för äldre barn helt enkelt inte är säkra nog eftersom de inte skyddar mot sidokrockar eller har huvudskydd. Aktuella oberoende studier utförda av organisationer som Which? bekräftar vår åsikt.

Det är därför vi inte kommer sälja vanliga bälteskuddar. Det är därför vi har designat den innovativa KID-serien med bilbarnstolar med hög rygg. Tillverkad i Tyskland med avancerad sidokrock- och huvudskydd. Vår toppmodell KIDFIX XP SICT är den första bilbarnstolen i grupp 2/3 som har fått säkerhetsomdömet ”mycket bra”.* Det är därför vi arbetar för att få till stånd en ändring i lagstiftningen, så att grupp 2/3 testar skyddet från krockar ur varje vinkel.

*Stiftung Warentest och ADAC Motorwelt, 11/2013, när använd med ISOFIX.

Läs mer om vår prisbelönade KID-serie

Vi står fast vid vår fempunktssele

Tack vare nästan 50 års erfarenhet och ständig teknisk innovation, kan vi förstå i detalj vad det är som händer vid olika typer av kollisioner.

Vi har lärt oss att en fempunktssele avsevärt minskar kraften ett barn upplever under en kollision, genom att kraften avleds till fem åtskilda kontaktpunkter i sätet. Vi anser också att det är bästa sättet att förhindra att barnets kastas ut ur bilen vid en krock och förblir skyddat av bilbarnstolens skal. Det gäller för olyckor (frontalkrockar och olyckor där bilen rullar runt på taket) där risken för det är högre.

Vi anser att Shield-systemen, de vanligaste alternativen till en fempunktssele, helt enkelt inte ger samma skydd. Det är därför vi kommer fortsätta att investera i den komplicerade design och teknik som behövs för att skapa fempunktsselar. Det är därför det är den enda typ av bälte vi använder för alla våra grupp 0+/1-, 1- och grupp 1/2-bilbarnstolar. Det är också därför vi mer och mer hittar sätt att bygga in förlängda fempunktsselar i vår grupp 2-bilbarnstolar genom att erbjuda grupp 1/2/3-bilbarnstolar.

Läs mer mer om fempunktsselen
page lifestyle carseatgirl

ISOFIX EASY HARNESSING 1440x370px

Att göra livet enklare

Som säkerhetsexperter förstår vi faran med bilbarnstolar som är felaktigt installerade eller felaktigt fastspända. Som föräldrar förstår vi hur familjeliv ser ut i verkligheten – och vi vet att varje dag inte alltid går som planerat.

Därför har vi gjort det till vårt kall att göra säkerhet enklare. Genom ständig innovation för att göra det enklare för föräldrar att hålla sina barn säkra på resan.

Som ISOFIX – vår gemensamma skapelse med Volkswagen, som har tagit itu med de chockerande 70 % av alla bilbarnstolar som inte var installerade på rätt sätt med bilbältet. Den är fortfarande standarden som gäller för säker installation i Europa och vi har därefter utökat potentialen för vår banbrytande uppfinning med ISOFIT och ISOFIX+.

Eller vår innovativa selspänningsteknik – Active Tensioning System – som kollar, övervakar och anpassar spänningen i selen under varje resa, och Light System som hjälper föräldrar att försäkra sig om att deras barn är fastspänt på korrekt sätt.

Läs mer om vår KING II-familj

Eller våra unika bälteshandböcker för grupp 2/3-bilbarnstolar. Designad för att vi förstår hur viktigt det är att låta äldre barn spänna fast sig själva på ett säkert sätt när de använder bilens bälte. Till följd av nya undersökningar* som betonade antalet barn som spänner fast sig själva, ofta inkorrekt, har vi uppdaterat designen på våra säten och gjort våra bälteshandböcker så enkla att även äldre barn kan spänna fast sig själva på ett säkert sätt**.

*Irish Misuse Study, 2011, Road Safety Authority
**Föraren ska alltid se till att varje barn sitter fastspänt på ett säkert sätt

Läs mer om vår KID-serie

För bakåtvända bilbarnstolar med hög rygg

De senaste 20 åren har vi arbetat mycket med att utveckla bakåtvänd säkerhet. Därför kan vi idag erbjuda ett stort urval av bakåtvända bilbarnstolar som inte bara är väldigt säkra utan också väldigt flexibla.

Frontalkrockar är den vanligast förekommande olyckan på vägarna*. Och bakåtvända bilbarnstolar ger bevisligen det bästa skyddet vid en frontalkrock. Den svenska staten rekommenderar att barn ska sitta bakåtvända upp till sex års ålder eller 25 kg. Vi håller med. Men vi inser också att varje familj har olika livsstil och olika behov. Därför är vårt utbud designat för att göra bakåtvänt resande praktiskt för så många barn som möjligt, så länge som möjligt.

Vi är stolta över att inte bara kunna erbjuda ett av Europas bredaste utbud av bakåtvända bilbarnstolar, utan också ett av de mest avancerade. Endast nio bilbarnstolar har klarat av det krävande PLUS-testet för utmärkt huvud- och nackskydd vid frontalkrockar. Av dem är vi stolta över att ha skapat tre. MAX-FIX II – godkänd av Plus-testet för upp till 18 kg. Tillsammans med HI-WAY II och MAX-WAY – godkända av Plus-testet för upp till 25 kg. Ingen annan tillverkare kan säga samma sak.

*Casimir “Child Car Passenger Fatalities - European Figures and In-Depth Study”; Alan Kirk; Loughborough University, UK; Conference: Protection of children in cars, Munich, 2011.

Läs mer om bakåtvänt med hög rygg
page-lifestyle-rearward v2.1