Inbyggd kvalitet

page header safety quality

Att köpa en produkt från Britax handlar om mer än att bara köpa barnutrustning. Det handlar om mer än 50 års erfarenhet, mängder av passion och ett orubbligt engagemang i att göra det som är bäst för barn.

page-safety-vintagecar

Arv från bilindustrin

Här hos Britax är vi stolta över att vara annorlunda. Vi skiljer oss från de flesta bilbarnstolsmärken som har sina rötter i antingen leksaks- eller barnvagnstillverkning. Våra rötter går djupare. Sedan 1930-talet har vi haft ett nära samarbete med den framväxande bilindustrin. Vi har inte bara bidragit till några av de största milstolparna inom säkerhet – så som det första bilbältet för vuxna och den första bilbarnstolen – utan vi har även anammat teknologier, forskningsprocesser och säkerhetsteknik som är grundläggande inom bilvärlden. Det är detta unika arv som har satt standarden för innovation och kvalitet som driver varumärket idag.

Läs mer om vår tekniska kompetens

Enastående interna tester

Eftersom vi är fast beslutna att designa och skapa de säkraste bilbarnstolarna på marknaden har vi skapat våra egna krocktestanläggningar i Europa, Australien och Amerika. Vi har inte bara fler krocktestanläggningar än någon annan bilbarnstolstillverkare, vi har dessutom utvecklat specialgjord utrustning som gör det möjligt för oss att gå längre och gräva djupare när det kommer till att se vad våra produkter tål.

Från krock- till uthållighetstester, vi lanserar bara en bilbarnstol när vi är helt säkra på att den kommer skydda ditt barn vid en kollision oavsett vinkel, inklusive sådana där bilen rullar runt på taket. Den ska såklart också tåla vardagsslitage.

page safety seattest

Vi testar frontalkrockar. Sedan krockar bakifrån. Sedan sidokrockar. Och sedan testar vi när bilen rullar runt på taket.
Våra krocktestanläggningar gör det möjligt för oss att simulera många olika frontal- och sidokrockar, påkörning bakifrån samt olyckor där bilen rullar runt på taket – i hastigheter på upp till 65 km/h. Vi undersöker effekterna av dessa kollisioner på olika delar av kroppen för att finjustera och förfina vårt 360 graders kroppsskydd.

We buckle. We unbuckle. And we repeat 14,599 times.
We know that parents need total confidence that their child is securely fastened in their car seat throughout every journey. So we reproduce buckling and unbuckling up to 4 times a day for 10 years

Vi spänner fast. Vi låser upp. Och vi upprepar det 14 599 gånger.
Vi vet att föräldrar behöver känna fullt förtroende för att deras barn är säkert fastspänt i bilbarnstolen under varje resa Så vi återskapar fastspänning och upplåsning upp till fyra gånger per dag i 10 år.

Vi återskapar 1 460 dagars flyttande av en bilbarnstol mellan olika bilar
Vi uppfann ISOFIX 1997 i samarbete med Volkswagen. Nu används det som industristandard runt om i världen. Vi testar våra ISOFIX-anslutningar genom att simulera fyra år av förflyttning av bilbarnstolen mellan två bilar dagligen.

Vi testar en bilbarnstol. Vi testar den på ett annat sätt. Sen testar vi den igen.
Vi lanserar bara en ny bilbarnstol om vi litar fullt ut på minsta lilla detalj. För oss innebär det att testa delarna eller hela barnstolen i olika konfigurationer mer än 250 gånger.

Vi testar och lär oss med riktiga bilar
Cirka 89 % av alla ny bilar testade av EuroNCAP använde minst en av våra bilbarnstolar i deras säkerhetstestning 2014. Det innebär att våra bilbarnstolar testas kontinuerligt i de bilmärken som du kör och att vår process ständigt utvecklas i samklang med den senaste tekniken från bilindustrin.

Vi utsätter varje barnvagnsmodell för lera, sand och gropar i marken.
Vi låter varje barnvagn köra genom motsvarigheten till lera och sand i 16 timmar. Sen körs den 40 mil över skumpiga väggropar. Sen trycker vi av och på bromsen 6 000 gånger.

Vi propsar på sköna material för känslig hud
Vi har satt egna stränga standarder för test av tygerna i alla våra bilbarnstolar, barnvagnar och tillbehör. Vi går längre än vad lagen kräver av oss genom att testa fler kemikalier och striktare nivåer. Och vi fortsätter hela tiden att göra mer för att se till att våra tyger är det sköna valet för barns känsliga hud.

Vi testar med riktiga familjer, inte bara maskiner
Vi utför konsumenttester vid olika faser under produktutvecklingsprocessen. Det gör vi inte bara för att säkerställa kvaliteten och funktionaliteten för varje produkt, utan även för att se till att vi inte har missat några små detaljer som kan göra stor skillnad i en familjs vardagsliv. Från tidiga tester med prototyper för utrymme, bekvämlighet och användning till omfattande tester ute i verkligheten under flera veckors tid. Under utvecklingen och även efter lansering, analyserar vi hela tiden konsumenternas feedback och integrerar den informationen i vår produktutveckling.

Testrig 1440x370px

Strikt extern ackreditering

Förutom att vi genomför våra egna omfattande tester, recenseras och testas våra produkter hela tiden av alla ledande externa säkerhetsorganisationer.

Varje Britax-bilbarnstol uppfyller den europeiska teststandarden ECE R44/04. Vi genomför regelbundet översyner av våra produkter och gör om tester när lagar och standarder uppdateras. Britax är också ett DEKRA-certifierat märke – vilket innebär att vi uppfyller de strikta standarderna satta av denna oberoende kvalitetsorganisation.

Våra bilbarnstolar utvärderas kontinuerligt av Which?, Stiftung Warentest, ADAC och andra ledande testinstitutioner i hela Europa.

Under produktionsprocessen ger vi ofta även en tredje part i uppdrag att utföra tester, för att på så vis bygga in ett oberoende perspektiv och ett utlåtande från externa experter i vår innovationsprocess.

Vi är stolta över att vara det mest populära märket bland biltillverkarna för tester utförda av Euro NCAP, en oberoende organisation som utför säkerhetstester på bilar. Cirka 89 % av alla nya bilar som testades under 2014 använde en bilbarnstol från Britax.

Vi har också belönats med många konsumentpriser – så som Mother & Baby Gold 2013 för vår hypermoderna TRIFIX, eller Baby & Pregnancy Gold 2014 för vår nyskapande DUALFIX.

page-safety-awardlogos

page-trailblazing

Partners för säkerhets skull

Vi inser att arbetet för att göra världen till en säkrare plats för barn på resa sträcker sig betydligt längre än det vi själva kan göra och längre än produkterna som vi utvecklar. Därför har vi i åratal byggt upp ett nätverk av samarbetspartners – så att vi tillsammans kan komma längre för att hjälpa familjer i hela världen.

Från medicinska experter och biltillverkare till statliga myndigheter och media. Oavsett om vi jobbar med innovation, rådgivning eller kampanjer för att ändra lagstiftning, så är det barnens säkerhet som för oss samman.

Genom erfarenhet vet vi vilken skillnad det rätta samarbetet kan göra. Vårt samarbete med Volkswagen 1997 ledde till utvecklingen av ISOFIX och ändrade i ett slag bilsäkerheten i hela världen. Nästan två årtionden senare utgör vår uppfinning fortfarande standarden för säkrare installationer av bilbarnstolar över hela Europa. . En perfekt demonstration av våra principer Säkrare, Enklare, För varje barn i praktiken.


Rättsliga standarder är vår lägsta standard

Vi tror på att låta föräldrarna ta välgrundade beslut. Det innebär att hjälpa dem förstå förordningarna som reglerar produkterna som håller deras barn säkra. Vi tror också på att sätta standarder, inte bara följa dem. Därför strävar vi alltid efter att uppnå högre standarder själva, än de som tillsynsmyndigheterna kräver av oss.

För närvarande finns det två europeiska förordningar för bilbarnstolar.

  • ECE R44 04 – den nuvarande europeiska standarden.
  • i-Size – en ny förordning som anknyter till ECE R44 04.

Läs mer om ECE R44 04 och i-Size

Läs mer om ECE R44 04 och i-Size
page lifestyle gettingincar