page header safety technology

En förstagångskultur. Banbrytande samarbeten. Kontinuerlig forskning. Vi jobbar gränsöverskridande – så att ditt familjeliv kan vara gränslöst.

Några av sätten vi håller barn säkra

SecureGuard

Vår senaste teknologi har utvecklats för att erbjuda förbättrad säkerhet för barn som är fastspända med trepunktsbältet i bilen. SecureGuard hjälper till att säkerställa att säkerhetsbältet för vuxna håller sig i den optimala positionen över bäckenbenet, även när ett barn rör på sig under resan.

Läs mer
page safety SecureGuard

Fempunktssele och aktiv fastspänning

Modellerad efter Formel 1 –teknik – vi anser att fempunktsselar ger spädbarn och barn ett utmärkt skydd. Vårt Active Tensioning System (ATS) spänner aktivt selen och använder ljus- och ljudvarningar för att hålla ditt barn skyddat under hela resan. Vårt Light System (LS) använder ljus- och ljudindikatorer för att hjälpa dig att spänna fast ditt barn och ge det maximalt skydd och komfort.

page lifestyle carseatgirl

Bakåtvänt läge längre

Vi anser att barn ska sitta bakåtvända så länge som möjligt – därför har vi gjort det till vårt kall att erbjuda det bredaste, mest flexibla, mest tekniskt avancerade urvalet av bakåtvända bilbarnstolar med hög rygg på marknaden. Med roterande bilbarnstolar, tvåvägsbilbarnstolar och bilbarnstolar som kan hålla ditt barn bakåtvänt upp till 25 kg eller sex års ålder. Endast nio bilbarnstolar har klarat av det krävande PLUS-testet för utmärkt huvud- och nackskydd vid frontalkrockar*. Av dem är vi stolta över att ha skapat tre. MAX-FIX II – godkänd av Plus-testet för upp till 18 kg. Tillsammans med HI-WAY II och MAX-WAY – godkända av Plus-testet för upp till 25 kg. Ingen annan tillverkare kan säga samma sak.

*Februari 2015

page lifestyle rearwardfeet

ISOFIX, ISOFIT, SOFT LATCH OCH ISOFIX+

Vi utvecklade ISOFIX 1997 tillsammans med Volkswagen för att ta itu med det chockerande antal bilbarnstolar som inte var installerade på rätt sätt. Vår uppfinning är nu standard för installationer av bilbarnstolar inom hela Europa – den säkerställer en korrekt inpassning och en säkrare resa varje gång. Vårt unika ISOFIT-system har designats specifikt för grupp 2/3-bilbarnstolar, där både ISOFIX och bilens bälte används för att spänna fast ditt barn på ett säkert sätt. ISOFIX+, som är vår senaste utveckling av ISOFIX-systemet, använder bredare anslutningar för att begränsa rörelser i sidled, tillsammans med överförankringsband längst upp för att förstärka stabiliteten och absorbera kraft vid en kollision.

page safety isofix

Pivot Link

Vårt patenterade Pivot Link-system tar vår ISOFIX-teknik ännu längre. Vid en olycka minskar Pivot Link barnets rörelse framåt och leder krafterna främst nedåt. Det minskar risken för kontakt mellan huvudet och fordonets inre och minskar krafterna barnet utsätts för betydligt.

page lifestyle carseatswivel

Sidokrocksinnovationer

Att erbjuda högsta nivå av skydd vid sidokrockar, som är mycket vanliga, har alltid varit en av våra huvudprioriteter. Vår innovativa D-SIP ger spädbarn överlägset skydd vid sidokrockar, genom att minska rörelsen och skingra energin bort från ditt barn. Vår XP-SICT ökar säkerheten för äldre barn vid sidokrockar och minskar krockkrafterna genom att minimera avståndet mellan bilen och stolen. Våra SI-PAD är tillverkade av material som absorberar energi och är inbyggda i kritiska delar av bilbarnstolens sidopaneler, de utgör en överlägset barrikad som skyddar ditt barn vid sidokrockar.

page-product-close-kidfix-xp-sict 2.1

XP-PAD

Vid en frontalkrock absorberar XP-PAD upp till 30 %* mer av rörelseenergin från ditt barns nacke jämfört med vad enbart bilens vanliga bilbälte gör – detta genom vår normgivande tvåstegskuddkomprimering. Designad för att ta säkerhetsstandarderna för grupp 2/3-bilbarnstolar till nästa nivå.

*Källa Britax-tester

page-lifestyle-carseatboy

Performance-axelmuddar

Vår patenterade axelmuddar minskar ditt barns rörelse framåt vid en krock genom att fördela kraften jämnare över barnets axlar och bröstkorg. De ger också extra bekvämlighet för en skön resa.

page-product-close-chestpads 2.1

3M ScotchliteTM

3M ScotchliteTM reflexband ser till att ditt barns barnvagn syns även i dåliga ljusförhållanden. Inspirerade av familjer från länderna i norden som har korta vinterdagar – våra reflexband ser till att föräldrar och deras barn syns ordentligt när de är ute och går.

page-product-close-gonext-scotchlite 2.1