VÄLJ LAND

SecureGuard CampaignPage Header SE

SecureGuard

Den nya delen hjälper till att minska krockkraften över magen med upp till 35 %* vid en frontalkrock


35%*


Campaign Page 4th attachement point 2400px

*Britax interna tester med en Q6-krocktestdocka, som representerar en genomsnittlig 6-åring.


Säkrare resor för de lite större barnen

Bilresor kan vara fantastiska upptäcktsfärder för nyfikna barn. Utanför bilrutan finns det alltid något spännande att titta på och i bilen något intressant att utforska. I takt med att ditt barn blir äldre blir det även mer rörligt och självständigt. Baksätet blir barnets plats – en plats där det leker, läser, slumrar, tittar på film och sträcker sig efter saker åt olika håll.

På Britax Römer testar vi inte bara våra produkter med krocktestdockor. Vi studerar naturligtvis också riktiga barn och deras behov. Vi har upptäckt att det finns en risk att bilbältet glider upp och lägger sig över barnets känsliga mage när det sover eller rör på sig i en bältesstol med hög rygg – även om bilens trepunktsbälte var korrekt placerat över barnets starka bäckenben från början.

Britax Römer erbjuder redan några av de säkraste bältesstolarna som finns på marknaden*. Vår senaste innovation – SecureGuard – gör våra bältesstolar ännu säkrare. SecureGuard gör bältet till ett fyrpunktsbälte, som säkerställer att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet även när barnet rör på sig under bilresan samt som fördelar krockkraften vid en eventuell frontalkrock.

*KIDFIX XP SICT – Bäst i grupp 2/3 (1,7), Stiftung Warentest, 11/2013
KIDFIX XP – Bra (2,0), Stiftung Warentest, 6/2014
KIDFIX SL SICT – Bäst i test med två andra bilbarnstolar (1,8), Stiftung Warentest, 6/2015

SecureGuard wriggle proof safety


SecureGuard – hjälper till att minska krockkraften över magen med upp till 35 % vid en frontalkrock

Britax Römer har legat i framkant när det gäller utvecklingen inom barnsäkerhet i hela 50 år. Under den tiden har vi tagit fram nyskapande innovationer för att skydda ditt barn. Vår senaste innovation – SecureGuard – hjälper till att skydda det lite större barnets känsliga buk. SecureGuard är en ny del på bältesstolen som gör bilens trepunktsbälte till ett fyrpunktsbälte. Denna fjärde förankringspunkt är en stabil klämma som enkelt fästs på bilens bälte, och som säkerställer att bältet förblir i en korrekt position över bäckenbenet. Dessutom minskar den krockkraften över magen med upp till 35 %** vid en frontalkrock samtidigt som den ger barnet frihet att röra på sig under resan. När ditt barn växer ur sin bilbarnstol med inbyggt fastspänningssystem och det är dags för en bältesstol med bilens trepunktsbälte som bältessystem så ger SecureGuard barnet extra skydd. För spädbarn och småbarn rekommenderar vi alltid att en fempunktssele används så länge som möjligt eftersom det spänner fast axlar och höfter i stolen.

**Britax interna tester med en Q6-krocktestdocka som representerar en genomsnittlig 6-åring.

Harness System 5 4 3 2400px

Varför ska jag använda SecureGuard för mitt barn när det flyttat över till en bältesstol?

Vi på Britax Römer anser att vanliga bälteskuddar helt enkelt inte är tillräckligt säkra. Det är därför vi har designat en serie bältesstolar som går steget längre än rådande krav för säkerhetsstandarder. Som specialister inom bilsäkerhet arbetar vi kontinuerligt med att förbättra prestandan hos våra bilbarnstolar för att se till att ditt barn är så skyddat som möjligt.

Studier visar att hela 30 % av skadorna som uppkommer vid en frontalkrock är bukskador bland de barn som sitter i bälteskudde eller bältesstol. Det gör magen till den mest utsatta kroppsdelen. ***.

***CASPER – databas för skador vid frontalkrock baserad på 132 barn i bältesstol (bältesstol med eller utan rygg)

Som litet var ditt barn ordentligt fastspänt i sin stol med fempunktssele. Vi på Britax Römer anser att det är det säkraste sättet att resa för bebisar och små barn. Därför rekommenderar vi att man använder fempunktsselen så länge det är möjligt. Hos oss hittar du bilbarnstolar med fempunktssele ända upp till 25 kg, jämfört med det mer vanliga 18 kg.

Vi frågade oss själva om det är möjligt att skapa samma säkerhet som en fempunktssele erbjuder, tillsammans med möjligheten att röra sig som ett lite äldre barn ofta kräver.

Våra säkerhetsexperter på Britax Römer har arbetat hårt för att svara på den frågan och har testat vår nya teknologi åtskilliga gånger – med en krocktestdocka i vårt testcenter men även i verkligheten med riktiga barn. Resultatet är innovationen SecureGuard som tar ditt barns säkerhet till nästa nivå.

Skador vid frontalkrock – bältesstol med eller utan rygg

SecureGuard Frontal Impact Injuries SE

Hur ska ett trepunktsbälte som används med en bältesstol vara placerat för att sitta korrekt?

Trepunktsbältet är avsett för vuxna. Ett större barn kan använda bilens trepunktsbälte tillsammans med en bältesstol eftersom det positionerar trepunktsbältet på ett korrekt sätt över barnets bäckenben och resten av kroppen. Men eftersom barn älskar att röra på sig under bilresan riskerar bältet att glida upp och lägga sig över den känsliga magen istället för över det starka bäckenbenet.

A)

Campaign Page Harnessing RIGHT 2400px

A) Korrekt placerat bilbälte – bilbältet är korrekt positionerat över det starka bäckenbenet

B)

Campaign Page Harnessing WRONG 2400px

B) Felaktigt placerat bilbälte – bilbältet är positionerat över barnets känsliga mage


Vilket är det bästa valet för min familj?

För det lite större barnet är vår prisbelönta KID-serie rätt val för dig. Vår senaste säkerhetsinnovation – SecureGuard – finns på våra KIDFIX II XP SICT-stolar. Bilbarnstolar ur grupp 2/3-serien kan användas när ditt barn är cirka fyra år (15 kg).