VÅR HISTORIA

page lifestyle flyingbaby

VI ANSER ATT FAMILJELIVET SKA LEVAS UTAN BEGRÄNSNINGAR

Det innebär standarder för körsäkerhet
Att se till att barn aldrig har varit bättre skyddade på resan

Det innebär att tänja på gränserna för smart design
Att göra så att livet i rörelse flyter på smidigare än någonsin

Det innebär att aldrig tala om vilken väg föräldrar ska ta
Men att alltid uppmuntra resan

BE FREE.


VÅR FAMILJ

BÄTTRE TILLSAMMANS

Britax och Römer har varit en familj sedan 1978. 2011 tillkom BOB, och 2013 även Brio barnvagnar. Nu gör vi dessa band ännu starkare. Som ett gemensamt varumärke kan vi i ännu större utsträckning hjälpa föräldrar att leva familjelivet fullt ut. Vi har innovationstänkandet i blodet och ett orubbat engagemang att alltid gå ett steg längre.

page-lifestyle-liftingcar
page-lifestyle-carseatboy

VÅRA SÄKERHETSPIONJÄRER

Römers tyska ingenjörskonst och unika arv från sitt tidigare arbete i bilindustrin har varit en ständig stöttepelare för deras position som normsättare inom barnsäkerhet vid resor. Med en gemensam historia fokuserar vi nu på en gemensam vision – att bygga en ännu säkrare framtid.

VÅR SPORTIGA LILLEBROR

Vi vet att frihet för vissa föräldrar innebär att kunna ta en sväng på stan, medan det för andra innebär att kunna ge sig ut i orörda marker. Därför är det extra roligt att kunna presentera vårt nyaste tillskott till familjen – Britax BOB.

Britax BOB handlar om att vara aktiva tillsammans. Oavsett om det innebär avslappnade utflykter, snabba löprundor eller leriga terrängturer. Oavsett om du föredrar att putta tre hjul framför dig eller trampa fram på två. Designad för att gå snabbt. Designad för att kunna ta stryk. Med Britax Bob blir familjefrihet det du gör den till.

page lifestyle bobbridge

Tillverkade med omsorg – för att våra barn förtjänar det allra bästa

Our Story content image 1coloumn 2

Det innebär att vi anstränger oss lite extra för att se till att materialen överträffar det lagen kräver av giftfria textilier. Det innebär också att vi arbetar med oberoende testinstitut vid flera tillfällen under tillverkningen. Det innebär att alla våra tyger är gjorda med barnets känsliga hud i åtanke Tillverkade med omsorg.


EN PIONJÄRKULTUR

Första leendet. Första steget. Första natten utan att vakna. Vi vet att absolut inget slår första gången. För oss på Britax är det dessutom vårt sätt att tänja gränserna så att du kan leva familjelivet på dina villkor.

Our Story Firsts 1coloumn

Såsom ECE R44
Europas allra första lagstiftning för bilbarnstolsstandarder. Vi hjälpte till att utveckla den 1981. Sen var vi det första varumärket som lanserade R44-godkända bältessystem i Europa.

ISOFIX är en annan sak som vi var först med som vi är stolta över
ISOFIX uppfanns av oss i samarbete med Volkswagen 1997 för att ge föräldrar ett säkrare och enklare sätt att installera ina ilbarnstolar. Vi är än idag med och bestämmer standarder för säker installation i hela Europa.

Vår BOB Revolution PRO – ytterligare en Britax-innovation. Den första sittvagnen med svängbart framhjul som godkänts i Europa för löpning och inlinesåkning. Så att föräldrar kan ta sig fram i sin egen takt i alla terränger.

Eller vår KIDFIX XP SICT – även den en förstagångare. Den första bilbarnstolen i grupp 2/3 som fick säkerhetsbetyget ”mycket bra” av ADAC och Stiftung Warentest i oktober 2013. *

*Stiftung Warentest och ADAC Motorwelt, 10/2013, vid användning med ISOFIX.


EN HISTORIA AV HÖGKLASSIG INGENJÖRSKONST

Our Story Setting Standards

ATT SÄTTA STANDARDER

Sedan sextiotalet har vi spelat en huvudroll i utvecklingen av säkerhetsstandarderna för bilar och barnstolar.

Från att ha hjälpt till att skapa världens första standard för bilbälten - den brittiska standarden 1960. Till att leda utvecklingen av Europas första förordning om fastspänningsanordningar för barn 1981, ECE R44. Och utöva inflytande över alla revideringar av förordningen upp till den nuvarande ECE R44 04. Till att vara med att forma den senaste milstolpen inom fordonssäkerhetsförordningar för barn, den nya i-Size-standarden.

BANBRYTANDE TEKNIK

Våra ingenjörer jobbar kontinuerligt med att lösa nya utmaningar inom barnsäkerhet vid resor genom innovationer som fortsätter att förändra vår industri.

Från bilbältes- och dynamisk utprovningsteknik under 60- och 70-talet som tillsammans formade den moderna bilbältesindustrin. Till en lång lista av patent och nyskapande produkter. Så som uppfinningen av ISOFIX 1997, i samarbete med Volkswagen. Eller vårt unika antitrotationssystem Pivot Link 1999. Eller världens första sittvagn för löpning med svängbart framhjul 2005. Samt ISOFIX+ som vi utvecklade 2011 och som gör ISOFIX ännu säkrare genom extra stabilitet med V-fästesförankring.

page-trailblazing
page history BabySafe

BANBRYTANDE PRODUKTER

Vi hjälper till att sätta – och höja, standarden. Vi utvecklar några av marknadens mest avancerade teknologier. Men vi använder även vår expertis för att ständigt designa nya serier av produkter som underlättar familjelivet. Från Europas första babyskydd – skräddarsytt skydd och ett flexibelt sätt att transportera vår mest ömtåliga last. Till ett av världens mest avancerade skyddssystem för bilbarnstolar med hög rygg för äldre barn. Till den enda sittvagnen för löpning värdig namnet på den legendariska uthållighetstävlingen – Ironman.